Moize Robert
Șef departament alimentație
Departamentul de alimentație
Principalele responsabilități
ale unui șef al departamentului de alimentație sunt de a coordona personalul din
sala, de a crește rentabilitatea restaurantului în concordanță cu obiectivele
stabilite împreună cu direcțiunea și de a gestiona și dezvoltă relațiile cu
clienții. Mai mult decât atât, el poate aduce magie și emoție, să facă fiecare
persoană să se simtă unică – de fapt acesta este lucrul cel mai important. În
cazul unui restaurant de lux, mulți gândesc că atmosfera este prea rece, prea
strictă - el trebuie să lupte cu această imagine. Trebuie să păstreze
intimitatea clientului, ajutându-l să petreacă momente plăcute, respectând
serviciul și etalându-și artă servirii.
Departamentul de alimentație
Activitatea din cadrul
acestui departament se desfășoară la nivelul spațiilor de producție (în primul
rând în bucătărie) și a spațiilor de servire (saloane de servire, baruri).
În principiu, un restaurant cuprinde o bucătărie și unul sau mai multe
saloane. În hotel, o bucătărie poate să deservească mai multe unități de
alimentație publică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu